Examens SCIOS Scopes 1 t/m 7c en 14

SCIOS examens stookinstallaties Scopes 1 t/m 7c en 14
Op aanvraag
05 december 2023
03 oktober 2024
27 oktober 2024
Op aanvraag

Kosten per persoon en per examen: 
€ 240,- voor SCIOS Scope 7b, 7c en 14 (PI of EBI) of alleen een theorie-examen 
€ 749,- voor de scopes 1, 1-2, 3 en 4d (PO, PI of EBI)
€ 795,- voor de scopes 4g, 5, 5a en 7a (PO, PI of EBI)

Bedragen zijn inclusief diploma bij slagen en eventueel lunch en exclusief btw en opleiding.
Prijzen SCIOS-examen 2024 onder voorbehoud

Let op: op de in het overzicht genoemde data kunt u alleen een theorie-examen afleggen. Wij nemen contact met u op voor de planning van het bijbehorende, individuele praktijkexamen.

Onze opleidingen bereiden u voor op de SCIOS-examens, die u succesvol moet afleggen om uw SCIOS-certificering te behalen. In onze opleidingenmatrix kunt u nagaan welke opleidingen u nodig heeft. Wilt u alleen het SCIOS-examen bij Parkstad Opleidingen afleggen, lees dan verder.

Om SCIOS gecertificeerd onderhoud of inspecties aan stooktoestellen en brandstoftoevoerleidingen onder Scopes 1 t/m 7c uit te voeren, vraagt de certificatieregeling SCIOS dat u eenmalig het SCIOS-examen voor de betreffende Scope en de betreffende werkzaamheden (PO / PI / EBI) succesvol aflegt. U kunt het SCIOS-examen bij Parkstad Opleidingen afleggen, ook als u elders uw opleiding heeft genoten.

Appeltje-eitje?

SCIOS stelt hoge eisen aan haar erkende inspecteurs en monteurs. Het examen vraagt dan ook veel van de kandidaten. SCIOS stelt op haar website: "Om een idee te krijgen of de benodigde kennis voorhanden is, kunnen de kennis- en bekwaamheidseisen worden geraadpleegd. Het is niet vereist om een opfriscursus te volgen voordat de toets wordt gedaan. 

Lees in ieder geval de informatie over examens en toetsen om een indruk van de ervaringen met examens te krijgen. Het slagingspercentage bij de examens ligt om een veelheid van redenen niet bijzonder hoog. Houd daarmee rekening en vat ook de periodieke kennistoets niet te licht op, ook al liggen de slagingspercentages hier beduidend hoger.“ 

SCIOS-examens 

De theorie-examens worden in en Bosch of in Apeldoorn afgenomen en het praktijkexamen in Den Bosch. De duur van de examens varieert per scope. Dit geldt ook voor de aanvangstijden van de praktijkexamens, aangezien deze individueel zijn. Wanneer u zowel in de voor- als namiddag examen hebt, dan verzorgen wij uw lunch.

Bekijk ons examenreglement en onze leverings- en annuleringsvoorwaarden.

Interesse?

Wilt u een SCIOS-examen afleggen zonder voorbereidende opleiding? Meld u dan aan via het aanmeldformulier en vermeld in het opmerkingenveld voor welke Scope u examen wilt afleggen. Neem voor een los praktijkexamen contact op met onze planningsafdeling via 088 467 73 73.

Toch eerst meer voorbereiding nodig? Een volledig overzicht van onze opleidingen en opfriscursussen vindt u in onze opleidingenmatrix voor de SCIOS Scopes 1 t/m 7c en 14.

disclaimer privacy sitemap cookies webdesign gosidesign

Notice: Undefined index: cookie_instellingen_ingesteld in /home/interander/domains/parkstad-opleidingen.internetanders.nl/public_html/views/paginas/main.php on line 374